Flutastic » Dirigeren

Dirigeren

Inmiddels heb ik al enige jaren ervaring met het dirigeren van (opleidings)orkesten. In Arnhem heb ik een tijd een opleidingsorkest gedirigeerd. Ook heb ik enkele jaren samenspelgroepen gedirigeerd. Daarnaast heeft Flutastic een eigen fluitorkest gehad waar ik ook al dirigente voorstond.

Momenteel dirigeer ik het opleidingsorkest van Muziekvereniging Semper Crescendo te Reek. Dit opleidingsorkest is in opbouw en binnen een jaar al verdubbeld qua aantal leden. Het is een enthousiast orkest dat zowel in aantal als qua niveau groeiende is. Een mooi proces om daar als dirigent voor te mogen staan en eraan mee te helpen om dit te laten groeien.

Daarnaast dirigeer ik sinds oktober 2016 ook het harmonie orkest van Semper Crescendo in Reek.

Bij het Kerkeveldorkest Wijchen hebben zij een bijzonder project. Zij bieden muziekles aan in groepen voor kinderen van basisschool De Trinoom. Naast de groepslessen op een instrument die zij gekozen hebben, spelen zij in een leerorkest. Er zijn in totaal 3 leerorkesten, elk met hun eigen niveau. Voor het Kerkeveldorkest verzorg ik de fluitklassen en heb ik 2 leerorkesten binnen het project “Ben je betoeterd”.

In januari 2016 ben ik begonnen als dirigente bij fanfare Hartog te Oss. Daar dirigeer ik het opleidingsorkest. Het is een actieve vereniging met veel concertjes voor de jeugd. Erg leuk en motiverend dus!

Geef een reactie