Fluitles in Apeldoorn!

Flutastic

Zoals bij sommigen misschien wel bekend is, heb ik een tijdje gewerkt als invaller voor de fluitlessen op de muziekschool in Apeldoorn. Elke regio heeft zo zijn eigen populaire instrumenten en zo is de fluit in de regio Apeldoorn een populair instrument. Reden voor mij om te onderzoeken of het voor mij mogelijk is daar fluitles te gaan geven.

Het afgelopen half jaar heb ik onderzocht of er inderdaad interesse is. En die is er! Inmiddels zijn er vandaag al een aantal inschrijvingen voor fluitles en gaat Flutastic nu, per 1 maart, dan ook echt van start in Apeldoorn.

Elke leerling daar krijgt 30 minuten individueel les waardoor de vooruitgang groot is. Ook is de mogelijkheid tot een uur les waar ook al inschrijvingen voor zijn.

De lessen zijn eens in de 2 weken gedurende het gehele schooljaar. In totaal krijgt elke leerling dus 20 lessen van minimaal 30 minuten per les.

Flutastic wil de fluitlessen anders aanpakken dan de standaard lessen. Daarom heb ik er ook voor gekozen om 30 minuten les te geven om zo echt een grote vooruitgang te kunnen boeken met de leerling. Je kan dieper ingaan op onderwerpen en hebt meer tijd om onderwerpen uit te diepen. De lessen zijn individueel om zo elke leerling goed tot zijn recht te laten komen. Samenspel is ook erg belangrijk en daarom wil ik bij voldoende aanmeldingen en interesse ook in Apeldoorn een fluitorkest  starten en groepslessen/themalessen dwarsfluit te verzorgen. Samenspel is een meerwaarde bovenop de reguliere fluitles. Je leert naar elkaar luisteren, plezier hebben met elkaar in het samenspel en samenwerken. Tijdens de groepslessen/themalessen komen algemene fluitonderwerpen aan bod als adem, houding, klank, improvisatie enz. Elk niveau van fluitspel is hierbij welkom. Iedereen kan op zijn of haar niveau meedoen aan deze lessen.

Mocht je interesse hebben in het behalen van een officieel diploma, dan hebben de leerlingen in Apeldoorn dat uiteraard ook. Mocht je geen examen willen doen, maar wel fluitles willen, is dat uiteraard helemaal goed.