Leerlingenconcert als afsluiting van het lesjaar

Flutastic

We zijn in het zuiden van Nederland begonnen aan de laatste week van het schooljaar. De laatste loodjes voor de meeste kinderen en jongeren. En dan kan de zomer echt beginnen.

Een mooi moment om het jaar af te sluiten met een leerlingenconcert.

Op zondag 1 juli mochten alle leerlingen die les hebben bij mij laten horen wat ze dit jaar geleerd hadden. In een knusse zaal met een podium en toch ruim 50 mensen publiek was het een leuke en gezellige sfeer met toch een kleine beetje de nodige spanning bij sommige leerlingen. Gezonde spanning gelukkig.

De leerlingen kwamen uit een ruim gebied. Er waren bijvoorbeeld leerlingen uit Sint Anthonis, Reek, Wijchen, Beuningen en Grave. Alle leerlingen hebben alleen wat laten horen en een aantal ook nog samen om het samenspel wat zij ook krijgen te kunnen laten horen. In totaal met 24 optredens en een zeer gevarieerd programma werd het een erg leuke en succesvolle middag vol stralende leerlingen die op een echt podium konden laten horen hoe goed zij al muziek maken.

Schooljaar 2018-2019 was een jaar waarin veel activiteiten plaats hebben gevonden. Hele leuke activiteiten en hele bijzondere activiteiten. Het einde van het schooljaar is ook altijd weer een moment om terug te kijken op het jaar.

Een terugblik op een rij:

 • In september begon het al snel met het eerste concert van fanfare Hartog in Oss.
 • De leerlingen hebben in november de kans gehad om met de Italiaanse componist Sandro Fazzolari te werken.
 • In november was er een verenigingsconcert met fanfare Hartog in Oss.
 • In december is er voor alle dwarsfluitleerlingen een kerstsamenspeldag geweest.
 • Op 1 januari was het traditionele nieuwjaarsconcert met de muziekvereniging in Reek.
 • In maart was er de voorspeelmiddag bij muziekvereniging Sint Cecilia in Sint Anthonis.
 • In april was het solistenconcours voor de leerlingen van Sint Cecilia.
 • In april was ook een mooi concert van Het Kerkeveldorkest Wijchen als afsluiting van een nieuwe fase van het project wat wij daar doen.
 • In april was het Flute Festival waarbij we schitterende concoursen hebben gehad en ik de eer had The Flute Factor te mogen presenteren.
 • In mei mocht ik een workshop geven tijdens de leerlingendag in Langeboom.
 • In juni was er een concert van fanfare Hartog Oss tijdens de Nacht van de Muzelinck.
 • In juni was de voorspeelmorgen van de muziekvereniging in Reek.
 • In juni hadden we een hele gezellige seizoensafsluiting met fanfare Hartog Oss.
 • In juli was (zoals hierboven te lezen is) het leerlingenconcert van alle leerlingen van mij.
 • In juli is het grote afsluitende concert van de muzieklessen van groep 4 van De Teugelaar in Oss.

Verder heb ik het hele jaar muziekles mogen geven aan groep 4 van De Teugelaar in Oss. En nog mooier is dat zij aankomend jaar muziekles voor de hele basisschool willen, omdat ze het goede effect van muziekonderwijs hebben mogen ervaren. De muziekimpuls die in Nederland probeert door te dringen lijkt steeds verder te komen.

Ook heb ik meerdere workshops gegeven op basisscholen. Zowel om leden te werven als om basisscholen een korte muziekimpuls te geven.

Daarnaast ben ik dankbaar dat ik ook het hele jaar muziektherapie heb mogen geven. Het effect van muziek is zo overweldigend. Hetgeen muziek kan brengen aan mensen, zowel met als zonder psychische problematiek.

Kortom: wat was het een goed en actief jaar! Na deze terugblik kunnen we vooruit gaan kijken naar alle bijzondere activiteiten die er voor volgend jaar op het programma staan. Dat het bijzonder gaat worden, dat staat vast. Maar meer kan ik er nog even niet over vertellen…..

Voor iedereen een fijne zomer! Geniet van alles en kijk uit naar al het leuke wat nog komen gaat in schooljaar 2018-2019!