Leerlingenconcert

Flutastic

Optreden voor publiek en dan niet alleen voor de ouders, opa’s, oma’s en andere bekenden, maar voor een groter publiek. Behoorlijk spannend, maar vooral ook heel erg leuk!

Dat was de ervaring die de leerlingen van Flutastic op zondag 11 juni hadden. Er is een mooi leerlingenconcert gegeven in De Nieuwe Hoeve in Schaijk. Dit is een plek waar ouderen met geheugenproblemen een veilig en vertrouwd huis hebben.

Veel leerlingenconcerten worden gegeven in zaaltjes waar bekenden bij worden uitgenodigd. Heel leuk en goed natuurlijk. Ik wilde echter wat anders. In De Nieuwe Hoeve woont een cliënt van mij met Alzheimer die ik al een behoorlijke tijd wekelijks muziektherapie geef. Daar zie ik steeds weer hoe enorm veel muziek doet bij deze ouderen. Echt een moment van ontspanning en genieten. Soms komt er als ik muziektherapie geef iemand anders die daar woont even een tijdje luisteren. En ook voor diegene is dat een moment van ontspanning.

Vanwege dit effect besloot ik om het leerlingenconcert in De Nieuwe Hoeve te organiseren. Bij bekende liedjes zoals “Op een grote paddenstoel” gespeeld door Amber en “Auld lang syne” gespeeld door Sofie werd er door het publiek meegezongen. Super leuk, maar ook wel een extra uitdaging voor de leerlingen. Dit zijn ze vaak niet gewend. Ik ben oprecht enorm trots op alle leerlingen hoe zij dit leerlingenconcert gespeeld hebben!

Wat ik enorm bijzonder vind, is dat er leerlingen zelfs vanuit Apeldoorn (en dat is een goed uur met de auto naar Schaijk) kwamen spelen. Ook zij hechten veel waarde aan deze bijzondere locatie, maar tevens zijn zij zo gemotiveerd dat zij een concert spelen niet aan zich voorbij willen laten gaan en zelfs nu al aangaven dat een volgende keer ze er zeker weer bij zijn.

Leerlingen van alle niveaus en leeftijden speelden mee. Zo werden er liedjes als “Medley voor alle fans” door Fenna, Under the Sea door Michelle en Turning Tables (Adèle) door Veronique gespeeld, maar ook stukken als Hypnosis van Ian Clarke werd gespeeld door Marije. Het programma varieerde van lichtere stukken tot echt de klassieke werken van Bach, gespeeld door Jitske en Fauré gespeeld door Lotte. Door de grote afwisseling en het enthousiasme van de leerlingen en het publiek, vloog de tijd voorbij.

Aan deze middag is wel weer te zien hoe belangrijk het is om leerlingen een podium te bieden. Muziek heeft een grote meerwaarde, niet alleen voor degene die zelf speelt, maar ook voor het publiek.