Voorspeelmorgen Semper Crescendo Reek

Flutastic

Elk jaar aan het einde van het schooljaar als afsluiting van het seizoen organiseert Semper Crescendo een voorspeelmorgen. Deze druk bezochte morgen is bedoeld om de leerlingen van Semper Crescendo een podium te bieden en ouders, familie en andere belangstellende te laten zien wat er in het afgelopen jaar allemaal gebeurd is.

Op zondag 2 juli was het weer zover. Veel zenuwachtige leerlingen waren al vroeg in het Wapen van Reek aanwezig om de laatste puntjes op de i te zetten. Wie moet waar zitten, wanneer ben je aan de beurt, waar moet je staan…

Semper Crescendo is een moderne muziekvereniging die altijd op zoek is naar vernieuwing. Samenspel en plezier zijn onder andere pijlers waar de muziekvereniging zich op richt en deze pijlers stonden centraal bij deze voorspeelmorgen. Een nieuw element bij deze bijzondere en gevarieerde voorspeelmorgen was dat leerlingen in groepjes speciaal voor dit optreden liedjes samen hebben ingestudeerd. En dan niet met allemaal dezelfde instrumenten bij elkaar, maar er werden nieuwe combinaties gemaakt met zang, gitaar en piano, saxofoon en klarinet, viool en piano, gitaar en viool, dwarsfluit en gitaar, dwarsfluit en piano en nog veel meer. Voor leerlingen een behoorlijke uitdaging om in deze nieuwe bezettingen liedjes in te studeren en uit te voeren.

Alle muziek was zo uitgezocht dat leerlingen van elk niveau de kans kregen om zich van zijn of haar beste kant te laten zien, of dat nu in een groep is of als solist. Want naast voornamelijk de ensemble optredens waren er ook nog enkele leerlingen die een solostuk lieten horen.

Door deze manier van presenteren ontstond er een speciale morgen met vooral veel variatie, zowel in bezetting als in genre van wat er gespeeld werd.

Het was duidelijk dat de leerlingen het erg leuk vonden om samen te spelen met anderen. De voorspeelmorgen werd daardoor anders dan anders, omdat ze geen standaard optredens hadden, maar bijzondere optredens. Ook werkt het heel stimulerend als kinderen samen muziek kunnen maken met andere kinderen. Het is soms moeilijker, maar zeker erg leuk en motiverend.

Met deze voorspeelmorgen heeft Semper Crescendo iets bijzonders neergezet. Iets vernieuwend en iets wat enorm stimulerend en motiverend is voor de leerlingen die bij hen spelen. Samenspel en plezier; pijlers van de muziekvereniging en tevens een enorme kracht dat deze muziekvereniging die mogelijkheden hiervoor heeft en ze ook gebruikt.