Flutastic » Over

Over

Flutastic is in 2005 opgestart, in het begin werkte ik alleen als fluitdocent bij een muziekvereniging. In 2006 studeerde ik af aan het conservatorium van Zwolle. Vanaf dat moment ben ik ook veel meer fluitles gaan geven en ben ik gestart met enkele projecten op basisscholen om leden te werven voor muziekverenigingen.

In september 2006 ben ik tevens gestart met de opleiding Muziektherapie aan de HU in Amersfoort waar ik in 2010 voor ben afgestudeerd.

Na mijn opleiding aan het conservatorium heb ik niet stilgezeten. Ik ben een docent die graag bij wil blijven en niet stil wil staan. Daarom kies ik ervoor om het hele jaar door op verschillende momenten aan nascholing te doen. Ik heb inmiddels meerdere masterclasses gevolgd bij o.a. Carin Levine, Emily Beynon, Paul Edmund-Davies, Matthias Ziegler en Natalia Gerakis. Ook heb ik workshops gevolgd bij Ian Clarke, Tilmann Dehnhard en Rogier de Pijper over moderne speeltechnieken.

In de zomer van 2012 heb ik in Diekirch bij Carlo Jans een Summer Course gevolgd waarbij ik meerdere masterclasses kreeg van verschillende fluitisten. In de zomer van 2013 en 2014 ben ik bij het International Flute Seminar Bruges geweest waar ik masterclasses volgde bij Peter Verhoyen, Aldo Baerten en Robert Pot. Door het jaar heen volg ik extra masterclasses bij Aldo Baerten.

In de zomer van 2012 en 2013 heb ik tevens zomercursussen gevolgd bij Wieke Karsten. Dit was een zomercursus voor fluitdocenten, specifiek op het gebied van fluitles geven.

Naast het vele lesgeven speel ik zelf ook. Zo heb ik op 1 januari 2015 als solist op mogen treden met Muziekvereniging Semper Crescendo te Reek tijdens hun traditionele nieuwjaarsconcert. En op 1 januari 2016 in samenwerking met een violist en pianist.

Ook als organisator van fluitprojecten ben ik actief. Zo organiseerde ik in samenwerking met de Italiaanse componist Sandro Fazzolari een dag voor fluit en saxofoon.

In januari 2018 is er een nieuw project gestart: B.F.F.G Samen met Beau4 organiseer ik projecten voor fluitisten van alle niveaus en leeftijden. Meer informatie over dit project is te vinden via het linkje bovenaan deze website.

Geef een reactie